"Ni jedna osoba ne zaslužuje tvoje suze..."
Snjeguljica...
Shoutbox
1.10.2016. 13:52 :: obat diabetes
kami menjual obat diabetes alami dan lainya asli ramuan herbal produk denature indonesia
1.10.2016. 13:53 :: obat diabetes
kami dari produk denature menawarkan obat diabetes terbaik terbuat dari bahan herbal yang terbukti berkhasiat untuk penyakit diabetes. 
kami juga menyediakan obat herbal lainya
1.10.2016. 13:53 :: obat diabetes alami
kami dari produk denature menawarkan obat diabetes manjur terbuat dari bahan herbal yang terbukti berkhasiat untuk penyakit diabetes. 
kami juga menyediakan obat herbal lainya
1.10.2016. 14:00 :: obat diabetes denature
kami dari produk denature menjual obat diabetes alami terbuat dari bahan herbal yang terbukti berkhasiat untuk penyakit diabetes. 
kami juga menyediakan obat herbal lainya
1.10.2016. 14:32 :: cara mengobati diabetes
kami menawarkan obat diabetes manjur
1.10.2016. 14:35 :: apa itu diabetes
kami menjual obat diabetes herbal
1.10.2016. 15:22 :: paket umroh desember
Paket umroh desember 2016 aman terpercaya  sejak 2001
1.10.2016. 15:26 :: paket umroh desember
Paket umroh desember 2016 aman terpercaya  sejak 2001
1.10.2016. 15:54 :: alat vital keluar nanah dan darah
alat vital keluar nanah dan darah
1.10.2016. 15:54 :: alat vital keluar seperti nanah
alat vital keluar seperti nanah
1.10.2016. 15:54 :: alat vital pria keluar nanah
alat vital pria keluar nanah
1.10.2016. 15:54 :: alat vital pria sakit saat buang air kecil
alat vital pria sakit saat buang air kecil
1.10.2016. 15:55 :: alat vital terasa nyeri
alat vital terasa nyeri
1.10.2016. 15:55 :: cara mengatasi alat vital keluar nanah
cara mengatasi alat vital keluar nanah
1.10.2016. 15:55 :: gejala alat vital keluar nanah
gejala alat vital keluar nanah
1.10.2016. 15:55 :: keluar nanah dari alat vital pria
keluar nanah dari alat vital pria
1.10.2016. 16:42 :: penyakit kulit kurap
cara mengobati penyakit kudis
1.10.2016. 16:51 :: penyakit kulit kurap
cara mengobati penyakit kadas
1.10.2016. 16:53 :: mengobati kadas
obat kurap
1.10.2016. 16:54 :: obat alami kurap
obat herpes
1.10.2016. 16:54 :: penyakit kurap
cara mengobati penyakit kurap
1.10.2016. 16:54 :: penyakit kulit kadas
obat penyakit kudis
1.10.2016. 16:55 :: obat kurap tradisional
cara menghilangkan kurap
1.10.2016. 16:55 :: mengatasi kurap
obat kurap tradisional
1.10.2016. 16:56 :: obat kadas
obat kurap paling ampuh
1.10.2016. 17:01 :: toko pengobatan herbal com
tradisional
1.10.2016. 17:01 :: toko pengobatan herbal com
herbal ampuh
1.10.2016. 17:01 :: toko pengobatan herbal com
herbal mujarab
1.10.2016. 17:02 :: toko pengobatan herbal com
toko obat herbal
1.10.2016. 17:03 :: toko pengobatan herbal com
obat herbal
pics..
daleko..
Nema zapisa.
purpul rain
boat on the river
free music
lady in black
free music
pink floid
free music
comanchero
free music
truly,madly,deply
free music
let me roll it
free music
sweet harmony
free music
here i go again
free music
angel
free music
opet dea...
Nema zapisa.
dea
Nema zapisa.
mi ,majself end aj!
Upišite tekst...
Blog
ponedjeljak, veljača 25, 2008

Već dugo razmišljam o ovoj temi i s obzirom da se sve češće susrećem s pitanjima šta i kako napraviti u tom slučaju, vidim da je vrijeme obratiti se pućanstvu...

Naime, većinu dana provodim slušajući razne probleme i tegobe i pokušavam pomoći, koliko je to u mojoj moći , tražeći i prezentirajući odgovore....Masa žena se javlja sa problemom upala «dolje», masa njih se ne usudi, ili ih je sram, ili nemaju vremena, ili nađu tisuće razloga za neodlazak ginekologu pa se obraćaju meni i traže odgovore...kao prvo, nije svaka promjena na spolovilu upala jajnika makar je to najjednostavnije reći i nekako izgleda higijenskije nego kad se kaže -imam gljivice...Zna se jako dobro što je upala jajnika i kako ona izgleda, to je obićno bol na lijevoj ili desnoj strani u donjem dijelu trbuha,boli na dodir, pojačan je iscjedak iz rodnice ali je on obićno malo gušći nego inače i proziran i većinom prolazi kroz par dana, no i to treba provjeriti kod ginekologa.Ono što danas masi žena čini velike probleme i neugodnosti je nažalost upala , ali ne jajnika, nego rodnice i sluznice u njoj uzrokovana raznim bakterijama i u 80% slučajeva gljivicom.Obićno je to candida, vrlo je dosadna, izaziva velike neugodnosti i teško se liječi...šta to Znači...????

Jednom prilikom sam bila svedok vrlo neugodne opaske jednog «frajera» koji je slučajno u apoteci sreo svoju poznanicu i čuo o lijeku i terapiji koju je uzimala, čim je izašao ,otišao je na pivu i svima , frajerski , natrubio kako se dotična tak malo koristi da joj se ona stvar spljesnivila!!!Vrlo nezgodno i neukusno!!Gljiva se ne stvori u «onoj stvari» zbog neurednosti i nekorištenja nego zbog promjena u organizmu uzrokovanih raznim utjecajima, pa djevojke, žene, dečki i muškarci, s obzirom da je kandida mala pošast današnjice upoznajte se s njom i naučite kako ju izbjeći...možda ovim postom nekom i pomognem...

 

Gljivične infekcije spolnih organa najčešće su uzrokovane gljivicom Candidom albicans. Vrlo su česte u žena. Candida albicans normalni je stanovnik crijeva svakog čovjeka, a nalazi se i na koži. Do infekcije tj. prekomjernog bujanja gljive dolazi kada je zbog određenih uzroka poremećena imunološka ravnoteža, kao i zbog nekih vanjskih utjecaja,loše i neuravnotežene prehrane,stresa, česte upotrebe antibiotika....

Kako nastaje infekcija?
Kod kandidoze spolnih organa radi se gotovo uvijek o autoinfekciji - dakle infekciji gljivicama koje žive u našem crijevu, te se iz određenih razloga, u određenom trenutku počnu intenzivno razmnožavati. Gljivice se u crijevima često nalaze u formi nakupina između crijevnih resica i nabora crijevne sluznice. Stoga se za vrijeme medikamentoznog liječenja preporučuje koristiti namirnice s visokim sadržajem vlakana i biljnih balastnih tvari, koje sa svoje strane mehanički potpomažu odstranjenju gljivičnih nakupina.

Razlozi bujanja su uglavnom prekomjerna uporaba antibiotika širokog spektra, uporaba kontracepcijskih tableta, prekomjerna higijena spolnih organa uporabom alkalnih sapuna koji uništavaju normalnu floru rodnice, trudnoća, menstruacija, neadekvatno (sintetičko i preusko) rublje, neadekvatni higijenski ulošci, neregulirana šećerna bolest itd.

Koji su simptomi kandidoze spolnih organa?
U žena najčešće se javlja svrbež spolovila uz žarenje te pojačan iscjedak koji je obično bijel i sirast. Na vanjskom spolnom organu vidi se crvenilo što je znak upale, a rodnica je prekrivena bijelim sirastim kolonijama gljiva.Izgleda kao da je presvučena filmom, teško se uklanja WC papirom pa je potrebno baš oprati.Za vrijeme mokrenja se vidi iscjedak vrlo gust i potpuno neproziran do žućkast .
U muškaraca se najčešće ne javljaju simptomi (asimptomatski nosioci). Mogu se javiti bjelkaste naslage na glansu i prepuciju uz osjećaj osjetljivosti i nadraženosti. Može biti prisutan i oskudan iscjedak iz mokraćne cijevi.Također je vidljiv bijeli film po ili oko glavića,čak i pucanje kožice pa izgleda kao oguljeni komad kožice...
Simptomi su najizraženiji nakon spolnog odnosa jer trenje dodatno pojačava osjećaj žarenja i svrbež. Kod žena u toku i nakon spolnog odnosa može se javiti bol uz žarenje i crvenilo rodnice, kao i vanjskog spolovila. Svrbež se može proširiti i na područje oko analnog otvora (čmara).

Candida nije spolna bolest ali se može prenositi pri spolnom odnosu, kako sa žene na muškarca tako i obratno jer kod inficiranog muškarca je gnijezdo kolonija candide u prostati.


Liječenje
Kada su u pitanje gljivice u liječenju se ne primjenjuju antibiotici. Antibiotici potiču rast gljivica u crijevu, koje onda postaje izvor infekcije spolnih organa.. U liječenju se primjenjuje lokalna, tzv. antimikotička terapija. Kod žena se primjenjuje u obliku vaginaleta koje se stavljaju u rodnicu i krema koje se primjenjuju na vanjskom spolovilu Kod muškaraca krema se maže po glansu i prepuciju. Terapija može biti i tabletama po preporuci liječnika. Obično simptomi nakon primjene lijekova vrlo brzo nestaju.
Dodatni savjeti
Neke žene unatoč dosljednom provođenju terapije imaju stalno ponavljane infekcije Candidom albicans.
U tom slučaju treba provjeriti šećer u krvi jer jedan od prvih simptoma šećerne bolesti može biti opetovana infekcija spolnih organa Candidom albicans.
Treba obratiti pažnju na prehranu: smanjiti unos rafiniranih šećera, proizvoda od bijelog brašna, te povećati unos fermentiranih namirnica (kiselo mlijeko, jogurt, acidofil, kiselo zelje itd).
Pravilno održavanje higijene je veoma važan faktor u ponavljanih infekcija Candidom. Tu vrijedi pravilo "ni previše ni premalo". Spolni organi nisu naime "prljavi organi" i ne treba ih prati prejakim antiseptičkim sredstvima. Na taj način se uništava prirodna obrambena barijera u rodnici - vaginalna flora (lactobacillus vaginalis) i stvara otvoreni prostor za vanjsku infekciju. Sasvim dovoljno je svakodnevno pranje spolnih organa vodom i odgovarajućim tekućim sapunom (za preporučiti svakako one s niskim pH,). Ispiranja rodnice u svakodnevnim, uobičajenim uvjetima nisu potrebna.
Treba izbjegavati sintetičko rublje, čarape s gaćicama, usku odjeću i tanga gaćice. Nakon završenog liječenja korisno je potpomoći u obnovi prirodne vaginalne flore. U tu svrhu se mogu koristiti ulje gospine trave, uzimanje večih količina acidofila ili LGG jogurta a vrlo je poželjno umočiti tampon u lgg i staviti u rodnicu na 2 sata, ili možda čak i ispiranje rodnice sa sirutkom.Zaboravite, sintetičke uloške, nikakav olveis ili oldeis s krilima i bez krila, librese i te fore...običan pamučni uložak s onom mrežicom, paket dođe oko 5,50 kn i za intimno pranje koristite šampon- lactacyd, ima ga za kupiti u DM-u i nije pretjerano skup, dobar je jer sadrži pozitivne laktobacile koji su u ovoj priči potrebni ili pranje u čaju od hrastove kore....Komplikacije
Kronične ili ponavljane infekcije mogu nastati, a kod osoba slabijeg imunološkog sustava candida se može proširiti po tijelu te inficirati druge organe i organske sustave.

Prevencija � kako spriječiti ponovnu infekciju
Za sprječavanje ponovne infekcije kandidom važno je slijediti ove upute:
- izbjegavati nošenje uske odjeće
- izbjegavati sintetičko donje rublje
- nositi pamučne gaćice
- izbjegavati tanga gaćice
- ne nositi najlonke cijeli dan
- izbjegavati stalno vlaženje genitalnog područja
- izbjegavati nositi mokri kupaći kostim � presvući se nakon izlaska iz bazena ili mora
- redovito prati donje rublje
- nakon kupanja ili tuširanja posušiti genitalno područje sušilom za kosu na najnižoj temperaturi
- nakon male nužde spolovilo brisati od sprijeda prema natrag jer se u suprotnom u vaginu mogu povući bakterije iz debelog crijeva
- jesti jogurt i acidofil u većim količinama za vrijeme liječenja antibioticima
- smanjiti unos ugljikohidrata i alkohola
- ne prati spolovilo niti rodnicu kupkama niti na njih sprejati dezodoranse, ne koristiti parfimirane tampone i uloške te izbjegavati obojani i namirisani toaletni papir
- kad se razvije infekcija pozorno se pridržavati liječnikovih uputa te pravilno i redovito uzimati i stavljati lijekove
Liječenje
Lijekovi: Gljivične infekcije liječe se antimikoticima � lijekovima protiv gljiva. Za gljivične infekcije ženskog spolnog sustava primjenjuju se antimikotici derivati imidazola: clotrimazol (Canesten, Plimycol) i polienski antibiotici kao što su nistatin (Nystatin, Moronal), amfotericin (Ampho-Moronal) i natamicin (Pimafucin) u obliku vaginalnih tableta, krema ili masti. Terapija može trajati svega 1 - 7 dana. Kod ponavljanih gljivičnih infekcija nužno je liječenje antimikoticima u obliku tableta ili kapsula: flukonazol (Diflucan) ili itrakonazol (Orungal) u vidu tableta ili kapsula. Za vrijeme trajanja simptoma i liječenja preporučuje se izbjegavanje spolnih odnosa iako se infekcija prenosi u svega 10-15% slučajeva.
Kombinacijom antibiotika i antimikotika može se liječiti miješana infekcija gljivama i bakterijama. Takva je kombinacija oksitetraciklin + nistatin (Geonistin).
Prvu infekciju je općenito potrebno liječiti u suradnji s obiteljskim liječnikom ili ginekologom, a kod ponovne infekcije, ako se nedvojbeno po izgledu iscjetka radi o ovoj upali žena može sama kupiti lokalne antimikotike u ljekarni. Ako sedmodnevna terapija ne urodi plodom potrebno je javiti se liječniku kako bi se otkrio razlog te eventualno neko drugo stanje koje imitira sliku gljivične infekcije....eto drage moje žene i muškarci, ovo je tema koju bi trebao pročitati svatko, bez obzira na spol a isto tako obavjestiti prijatelje i poznanike da svrate ovdje i pročitaju..djevojčice....zaboravite nošenje simpatičnih tangica, traperica spuštenog struka, najlonki, pazite na prehranu, ne zbog izgleda nego zbog zdravlja, od vas bi jednog dana trebala postati ne neka fatalna sexi fufica koja pokazuje svoju golu guzicu, već zrela žena sposobna za porodništvo i kvalitetan sexualni život.Svaki će vas muški popljuvati i ružno izkomentirati ako poslje sexa  s vama bude obljepljen bijelom ljepljivom sluzi(koja izlazi iz rodnice i za vrijeme odnosa) i poslje dobije svrbež i ranije opisane simptome....badava će vam biti i vaš fatalan sexi izgled i goli trbuh, i sexi tange i sva čudesa ovog svijeta koja prakticirate, bit ćete obilježene kao nepoželjne...jer loše se vijesti brzo šire.Kad primjetite prve simptome spolne «nećistoće», iscjedak, bolove, svrbež...obratite se mami ili liječniku....dok ne postane kasno!!!!

Ovo nije problem kojeg treba ignorirati i šutke ga prikrivati i o njemu ne pričati, i sve u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja i spolnog života.

snjeguljica1301 @ 17:10 |Komentiraj | Komentari: 47 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
143022
volim..
osjeti...
Nema zapisa.
moja beba...
Nema zapisa.
Arhiva
« » lis 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
tarot
Nema zapisa.
poznanstva
Index.hr
Nema zapisa.